Erbjudanden & Rabatter

Utemöbler kan kosta en rejäl summa pengar om man vill satsa på något i kvalitet. Det spelar egentligen ingen roll om det är en soffgrupp i konstrotting, en annan stor möbelgrupp eller något så enkelt som en solsäng eller IR-värme så kommer det att kosta pengar att investera i något bra.

För den som vill fynda utemöbler finns där några olika sätt att gå till väga på. Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att det antingen innebär att invänta rean eller jaga kampanjer, erbjudanden och rabattkoder för att kunna slå till mitt i högsäsong.

Det är inte så ovanligt att butiker kör kampanjer med erbjudanden och rabattkoder som kan ge 30-50 % rabatt. Oftast gäller dessa erbjudanden specifika produkter från kanske en specifik tillverkare, men det kan också vara så enkelt som att det gäller en helt kategori och kanske täcker alla utemöbler och tillbehör.

REA – Då säljs utemöblerna ut

Rea och utförsäljning av utemöbler är ett bra sätt att kunna hyvla bort en del av priset och spara många tusenlappar för den som vill köpa nya möbler till trädgården.

Beroende på hur man ser på det så drar den första rean igång efter midsommar. De flesta som är tidigt ute har redan slagit till och har detta klart till semestern börjar. Om du firar midsommar på annat ställe och har möjligheten att vänta kan du se om det dyker upp något som passar dig då. Detta är dock inte en enorm rea utan den stora sommarrean för utemöbler kommer först i slutet på sommaren.

Under senare delen av juli och augusti kan man ofta se nya reor dra igång på utemöbler och nu har butikerna en mycket bättre uppfattning på vad som sålts bra och vad som sålts mindre bra. Nu vill man få bort det som man har i lager och som man inte tror kommer sälja slut.

Rean i slutet på sommaren kan i många fall vara bäst rent prismässigt. Detta är en rea som starkt rekommenderas till dig som under sommaren kanske kommit på att de där IR-värmarna, solstolarna eller soffgruppen inte hade varit så dumt. Att köpa det nu gör att du kanske inte hinner använda det så mycket men och andra sidan har du det klart till nästa år och kan njuta av det redan på våren om vädret tillåter.

Rabattkoder och kuponger

Rabattkoder och kuponger gör att du kan fynda genom att i kassan ange en kod som ger dig en fördel mot andra konsumenter som inte känner till dessa koder.

En del rabattkoder och erbjudanden marknadsförs direkt på butikernas egna hemsidor medan andra rabattkoder inte gör det. Det är speciellt dessa du vill åt som kanske kan ge dig en viss procent rabatt på köp över en viss summa eller liknande.

Det bästa sättet att hitta dessa koder är att besöka någon sida som samlar rabattkoder på ett bra sätt. Tripwise är en sådan hemsida som t.ex. samlar rabattkoder för e-butiken WhiteAway men även många andra butiker.

Även rabattkoder kommer man behöva hålla ett öga på och regelbundet kolla till om man inte ska missa något bra erbjudande. Man kan också försöka anmäla sig till ett nyhetsbrev som berättar om nya rabattkoder om man orkar med den typen av notifikationer i sin vardag.

Handla säkert på nätet

Precis som när du handlar i övrigt så tänk på från vilka butiker du handlar och hur du betalar.

Att köpa på kredit är ett tryggt och säkert sätt som ofta skyddar dig från problem som kan uppstå om företag går i konkurs. Med kredit menas alla typ av köp där du betalar efter du fått produkten eller också först i samma stund som du tar emot paketet.

Säkra betalsätt som skyddar dig om konkurser och i vissa fall bedragare är:

  • Postorder – Ett betalsätt som inte används ofta längre
  • Kreditkort – Ett vanligt betalsätt där du kan handla med kort online men du betalar inte förrän månaden efter
  • Faktura – Typiska exempel här är Klarna och Qliro som erbjuder detta. Ibland mot en fakturaavgift på t.ex. 39 kr dock.
  • Delbetalning – Ofta samma bolag som erbjuder faktura erbjuder delbetalning.

Orsaken till att krediter skyddar dig är grundat i kreditlagen där de har ansvar för att du får det du betalt för.