Finansiera ditt köp

Utemöbler kan vara en dyr investering och att stå för en sådan utgift inför sommaren när man har många andra utgifter och semester att tänka på är kanske inte optimalt för alla.

Ett sätt att kunna njuta av fina utemöbler inför sommaren men slippa betala det direkt är att dela upp betalningen och i praktiken ta ett lån för att finansiera sitt köp. På så sätt slipper det bli en stor utgiftspost direkt för dig.

Oavsett om du köper nya utemöbler i mars eller maj/juni så kan det vara skönt att dela upp kostnaden och fördela utgifterna över en tid. Det vanligaste sättet att göra detta på är att genom butiken som säljer använda sig av deras avbetalning och deras finansiella tjänster.

Handlar du i lokala möbelbutiker där t.ex. Mio är vanligt exempel så har de egna lösningar för detta och samma sak om du handlar online. Väljer du någon av alla e-butiker vi listar så har flera av dessa avtal med t.ex. Klarna där man kan lägga upp avbetalning själv och göra köpet på faktura.

Även om det ofta är enkelt att välja avbetalningslösningarna som finns i samband med att man checkar ut är det dock inte alltid de mest lönsamma alternativen. De effektiva räntan brukar lätt hamna mycket högre än t.ex. ett privatlån och vill man dela upp en betalning över en längre tid så kan det därför vara mycket mer lönsamt att välja att låna pengar direkt från en bank.

Problemet med att låna från en bank är att det är lite längre handläggningstid och du behöver oftast låna jämna summor som t.ex. 10 000 kr, 15 000 kr o.s.v. Däremot är det inget som hindrar dig från att betala tillbaka överskottet direkt och på så sätt slippa betala ränta för den delen.

Ska du göra flera köp i flera butiker är detta också mer praktiskt då det blir lättare att samla allt under en skuld. Du kanske vill köpa loungemöbler, parasoll och en solstol från tre olika butiker.

Om du vill titta närmare på att låna pengar så är LendX en bra sida att börja på. Du kommer kunna sätta dig in i olika låneformer, hur enkelt det är att låna pengar och var du kan vända dig för att jämföra och hitta de bästa privatlånen.