Myggnät – Håll myggen borta

Kanske det bästa sättet att garantera en bra natts sömn utan att det surrar i öronen är att investera i ett bra myggnät som du kan applicera vid fönstret. Varma sommardagar gör att man gärna vill vädra ut och få in lite kallare luft på kvällen men utan ett myggnät bjuder man även in de små myggen.

Men det är inte bara vid fönster och vid sovrum som man vill hålla myggen borta. Om du köpt nya utemöbler och vill kunna avnjuta kvällen i uterummet så finns det all anledning att att även sätta myggnät där. Det finns flera bra lösningar som du kan använda dig för att skydda hela dörröppningar eller fönster mot mygg.

Myggnätsdörr
Myggnät som en egen skjutdörr innanför är ett praktiskt och snyggt alternativ.

För dörrar kan du köpa ett myggnät som delar sig i mitten men som överlappar och gör att de inte kan ta sig in. Samtidigt är det enkelt att sära och ta sig ut mellan dessa och det är inte ovanligt att dessa myggnät även säljs under benämningen som flugnät. Har man barn är detta praktiskt då det lätt faller på plats av sig själv och man riskerar inte att få in några större mängder insekter.

Dessa nät hänger rätt med hjälp av små vikter i nätet och fladdrar inte mycket även om tvärdrag skulle uppstå. Samtidigt möjliggörs det att få ett bra ljusinsläpp och såklart möjligheten att vädra utan att getingar, mygg, flugor och andra insekter flyger in.

Ett annat alternativ än bara ett vanligt myggnät som hänger vid dörren är att beställa eller på egen hand tillverka en myggdörr. Man kan säga att det är två dörrar och där du kan ha den vanliga dörren helt öppen medan du bara väljer att öppna och stänga myggnätsdörren.

Det finns en del olika myggnät för uterum att välja mellan och vilka lösning som passar dig bäst beror nog på hur det ser ut hos dig och vem som ska ta sig förbi myggnätet.