Utedusch

Exempel på en praktisk men ändå enkel utedusch i trädgården.

Uteduschen är ett populärt alternativ för många sommarstugor, campingar och badplatser. Även husägare väljer att investera i en utedusch för att på tomten har möjligheten att antingen snabbt svalka sig eller spola av sig.

Om man har en sommarstuga nära stranden kan uteduschen bli ett bra redskap att spola av sig sand och salt som dragit med sig från havet och stranden. Det blir ett perfekt sätt att kunna skölja av sig utan behovet av att hoppa in i duschen och samtidigt slippa dra in sand och känna saltet i håret och på kroppen.

Om du har en pool kan uteduschen fungera som ett bra sätt att skölja av klor. Det är även ett smidigt sätt att svalka sig under varma sommardagar vilket just gör det till ett så populärt val för för många.

Många uteduschar har även en inbyggd vattentank som gör att det finns möjlighet att få en viss värme från duschen. Oftast värms detta vattnet upp av solen och kan vara mycket varmare än det som kommer direkt från trädgårdsslangen. Även om denna tank sällan erbjuder långa och varma duschar kan det ändå göra det möjligt att duscha bekvämt under några minuter.

En utedusch har även möjligheten att agera som riktig dusch och som ersättare till en dusch i ett badrum. Men för att detta ska vara aktuellt bör man kanske välja någon med så stor vattentank som möjligt och även titta på möjligheten att placera duschen så ingen ser. Här finns det även möjlighet att sätta upp lite enklare väggar vilket gör att du kan duscha mer privat trots att det kanske är i din trädgård.

Utomhusduschar eller trädgårdsduschar kan enkelt placeras och monteras på ett trädäck. Skulle du vilja bygga en mer avskild plats kan du kakla upp snyggt med tegel i 90 grader för att bilda en hörna och under sommaren kan man sedan sätta för annat för att göra det möjligt att skymma duschplatsen om man så vill.

Uteduschar finns att köpa från ca 2000 kronor och uppåt. Det behöver alltså inte vara en dyr installation men som samtidigt kan ge väldigt mycket tillbaka. Hemsidan Utedusch.nu går in närmare på vilka olika modeller av trädgårdsduschar som där finns och ger andra bra tips som kan vara bra att känna till innan köp.